Rood. Fijn. Even ontspannen! - STERK naar je WERK

Rood. Fijn. Even ontspannen!

Deel dit artikel

Deel op email
Deel op linkedin
Deel op facebook

Op weg naar de afspraak met mijn klant, cross ik op mijn fietsje van de ene kant van de stad naar de andere. Heerlijk, niets zo fijn als met mooi weer fietsen in Amsterdam! Lekker doortrappen, rood licht of niet, zo doen we dat in Amsterdam 🙂 Totdat ik bij een rood stoplicht kom op de Zuidas. Dat is geen plek om door te rijden, dus ik stop en kijk eens om mij heen. Een grote glimlach komt op mijn gezicht als ik deze sticker op de paal van het fietsstoplicht zie: Rood. Fijn. Even ontspannen! Lees in dit blog wat er allemaal door mij heen schoot…

Druk, druk, druk
Een sticker die mij maande om even bewust stil te staan. Te ontspannen in de hectiek om mij heen. Ik kon niet anders dan afstappen, fietstas openmaken, telefoon pakken en deze foto maken. Het stoplicht ging ondertussen twee keer op groen en weer op rood. En ik liet het gebeuren. Zakenmensen liepen druk met hun telefoon in de weer, auto’s scheuren op weg naar hun afspraak, allemaal druk, druk, druk. En ik kon naar mezelf kijken…hard fietsend, zonder op de omgeving om mij heen te letten.

Keuze
Het is al weer een weekje geleden, maar die sticker blijft letterlijk aan mij plakken. Die vier woorden laten me niet meer los. Rood. Fijn. Even ontspannen! Het lijkt wel alsof ik een sensor heb gekregen om me vaker bewust te zijn dat het er zo makkelijk insluipt: continue bezig zijn, in de doe-stand staan. Vrij of niet, vakantie of niet, altijd bezig zijn met werk of werkgerelateerde zaken.

Als zelfstandig ondernemer merk ik dat ik altijd ‘aan sta’. Nieuwe ideeĂ«n voor een workshop komen in mij op, of een mooi gesprek met een klant zet mij aan tot het schrijven van een post op social media, of een ervaring zoals die op de fiets inspireert mij tot het schrijven van een blog. Ook voor mij is het best moeilijk om die ‘uit-knop’ te vinden. Maar vanaf nu gaat dat anders!

Even ontspannen
Deze blog pruttelt al een paar dagen in mijn hoofd en die moest ik gewoon schrijven. Maar daar blijft het bij. Weekend is weekend, tijd voor ontspannen. Geen werkmailtjes afhandelen als ik in september vakantie heb. Vakantie is vakantie, tijd voor ontspannen.

We laten ons afleiden door alle prikkels die de hele dag en overal zijn. Hierdoor verlies je de aandacht van waar je eigenlijk mee bezig was. Je moet weer opnieuw beginnen. Elke afleiding duurt 25 minuten voordat je weer 100% gefocust bent. Dat ‘herladen’ kost je dus bakken energie, dát levert stress op. Dus gun jezelf regelmatig zo’n ‘stoplichtmomentje’: Rood. Fijn Even Ontspannen!

Ik wens je een ontspannen zomer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

STERK naar je WERK draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches