Wat kun jij nog loslaten? - STERK naar je WERK

Wat kun jij nog loslaten?

‘Wat kun jij nog loslaten om helemaal te kunnen ontspannen? Is het iets fysieks?  Iets mentaals? Of misschien wel iets emotioneels?’  Dit is een van de meditatieteksten aan het einde van mijn Body Balance lessen. Wanneer instructrice Ching deze zinnen uitspreekt, begin ik te scannen.

Eerst voel ik alle fysieke pijntjes. Logisch, ik heb me net een uur in het zweet gewerkt, met yoga zonnegroeten, downward dogs en buikspiercrunches!

En dan begint het  langzaam in mijn hoofd te malen. Ik voel dat er meer zit achter die fysieke pijntjes. En bij mij zit het ‘m meestal in ‘iets emotioneels’. Ik voel dat ik onvoldoende aandacht heb besteed aan mijn emoties, in een bepaalde situatie.

De meditatie geeft mij de gelegenheid bewust stil te staan bij wat er nog vastzit. Aandacht te geven aan die emotie die om aandacht vraagt. Te luisteren naar wat de emotie mij te vertellen heeft. Naar wat de boodschap is, die ik vanuit ratio probeer weg te drukken.  

Adem een grote teug positiviteit in en blaas alle negativiteit uit’, hoor ik Ching zeggen.  

Oké, langzaamaan word ik rustiger en kan ik loslaten. Er komt ruimte in mijn hoofd, de spanning in mijn lijf wordt minder. Meer en meer voel ik me ontspannen. 
Namasté.

Ratio loslaten en emotie toelaten. 

Loslaten en doorademen.

Adem positiviteit in, negativiteit uit.

Adem in, adem uit…   

En jij?
Inmiddels kost het mij steeds minder moeite om mijn emoties te benoemen. Het geeft me rust, ruimte in mijn hoofd en voorkomt spanning bij mezelf én bij anderen. 
Wat kun jij nog loslaten, zodat je weer ontspannen in het leven staat? En wat heb je daarvoor nodig?
Ik sta voor je klaar om je hier een handje bij te helpen. Laat het me weten via een berichtje naar info@sterknaarjewerk.nl

Warme groet,

Ilia Diepbrink
Coach voor Rust, Energie en Werkplezier ✨

Benieuwd wat STERK naar je WERK voor jou kan doen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Hieronder kan je aangeven welke andere soorten cookies je wilt accepteren.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen
STERK naar je WERK draait op SYS PlatformSYS Platform