Wat doe jij in busy and noisy times? - STERK naar je WERK

Wat doe jij in busy and noisy times?

Deel dit artikel

Deel op email
Deel op linkedin
Deel op facebook

Heb je wel eens gezien dat baasjes op hun huisdieren lijken, of andersom? Uit deze test blijkt dat mijn ‘spiritual animal’ de beer is. Nu ben ik een ukkie met mijn 1 meter 65, niet grof gebouwd en ik werd nieuwsgierig waarom dit mooie dier mijn spirituele dier is. Misschien ken je die testjes wel, je vindt er altijd wel iets in wat op jou van toepassing is. Maar van de regels die ik bij ‘de beer’ las voelde ik direct dat dit over mij ging.

Bestemming
This spirit animal can symbolize healing abilities and stepping into the role of the healer. If the bear shows up in your life, it may also be time to take care of your own needs for healing, whether it’s at the physical, emotional or spiritual level.

Wow, dit gaat echt over mij!!!

En deze zin maakt mij zo duidelijk dat ik een bestemming heb, dat ik niet anders kan dan doen wat ik doe
Call on the spirit of the bear to help you find your center and ground yourself in a strong foundation that will support you in more busy and noisy times.’

Geen kik
Ik heb als jong meisje een onbewuste keuze gemaakt om altijd maar sterk en stoer te zijn, terwijl ik dat helemaal niet was. En dan is mijn spirituele dier een sterke stoere beer. Heel bijzonder! 

This spirit animal can symbolize stepping into the role of the healer‘. 

E
n dat is precies wat ik heb gedaan.

Toen ik 11 jaar was werd een erfelijke vergroeiing aan mijn rug vastgesteld, scoliose. Om te voorkomen dat ik heel erg scheef zou groeien moest ik een korset dragen, 24/7 tot mijn 16e jaar. 
Vijf jaar lang beperkte bewegingsvrijheid in de belangrijkste groeiperiode van mijn leven! 

En in al die jaren heb ik geen kik gegeven, ik herinner me niet dat ik er ooit om gehuild heb. Ik verdroeg het en deed alsof het niets bijzonders was. Maar dat was natuurlijk onzin!

Waarom uitte ik me dan niet, liet ik niet merken dat ik het afschuwelijk vond? Ik zag het verdriet van mijn ouders die hun dochter natuurlijk heus wel zagen worstelen, hun schuldgevoel omdat het ergens uit hun genen kwam. 

Nu in mijn volwassen leven, kan ik niet anders concluderen dat ik uit loyaliteit naar mijn ouders me groot heb gehouden, nooit heb geklaagd en zo min mogelijk om hulp vragen. 
En het kan niet anders dat daar de stressbron ligt van mijn vaste patroon: me niet kwetsbaar opstellen. Altijd laten zien dat ik het echt wel zelf kan en doorgaan, ook al heb ik pijn.

Patroon
Gelukkig mocht ik jaren geleden ervaren dat vaste patronen te doorbreken zijn. En geloof me, het heeft echt wel even geduurd voordat ik van mijn patroon afscheid kon nemen. 

Soms popt het nog wel eens op, dan voel ik het weer, vooral in ‘in busy and noisy times’. Maar gelukkig herken ik het nu, ik erken het en dan kan ik het weer laten gaan. Zo ben ik steeds meer mijn eigen ‘healer‘.

Ik ben trots en dankbaar dat ik voor anderen ‘een beer’ mag zijn’. Een ‘healer’ die anderen helpt bij het doorbreken van inefficiënte patroon. Bij mooie mensen, die zichzelf verliezen omdat ze het welzijn van anderen boven dat van zichzelf laten gaan. Vanuit loyaliteit, faalangst of om hun kwetsbaarheid te laten zien. 

En jij?
Wat is jouw patroon in in busy and noisy times
Hou jij je altijd sterk? Vraag je zelden om hulp? 
En wat van jou mag niet gezien worden? 

Ik waardeer het wanneer je dit wilt delen in de comments of een persoonlijk bericht via info@sterknaarjewerk.nl 

Warme groet,
Ilia Diepbrink

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

STERK naar je WERK draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches