'Zouden ze me goed genoeg vinden?' - STERK naar je WERK

‘Zouden ze me goed genoeg vinden?’

Deel dit artikel

Deel op email
Deel op linkedin
Deel op facebook

Vele jaren was dit mijn angst, zonder dat ik het zelf wist!
En misschien herken je het wel bij jezelf, wanneer je dit artikel leest.

Je wilt een ander niet teleurstellen, als er een beroep op je wordt gedaan. Want je vindt dat het er nu eenmaal bij hoort om die extra taak uit te voeren. Dan moet de boel thuis maar even wachten. Hè gets, je wordt heen en weer geslingerd tussen plichtgevoel en schuldgevoel. 

Waardering
Toch nog maar even de schouders eronder, niet zeuren en blijven doorbuffelen. Terwijl je het eigenlijk niet wilt, of simpelweg niet kunt. Herkenbaar?


Maar wie heeft gezegd dat je de ander teleur stelt als jij iets niet doet? Wie heeft die norm gezet…?

Inderdaad, dat ben jij zelf. Jij hebt die keuze gemaakt om het beste van jezelf te willen laten zien.

Ik gooi het er maar gewoon in, er is maar één reden waarom je zo blijft doorbuffelen: 
je wilt de waardering en erkenning van anderen. 
Dat geeft jou namelijk waar jij zo’n behoefte aan hebt. De bevestiging van anderen die je vertellen dat je het goed doet. 


Stress
Jaren geleden was dit ook mijn patroon. Op zoek naar waardering en erkenning van anderen. Volkomen onbewust was ik bezig te laten zien dat ik echt wel goed ben. Met alle gevolgen van dien.

Stress om deadlines te halen.
Stress omdat ik dacht dat anderen mij dom vonden, als ik niet kon wat zij wel konden.
Stress omdat ik twijfelde of ik het juiste gedaan had. ‘Zouden ze me goed genoeg vinden?’


Mankementjes
Inmiddels weet ik gelukkig beter. Ik mocht leren accepteren dat ik goed ben zoals ik ben. Met mijn talenten én mijn mankementjes 🙂 . Gewoon omdat ik weet dat ik altijd alles doe met alleen maar goede intenties. En dat kan dus nooit niet goed zijn!


Nu geef ik het aan wanneer ik iets niet wil, niet kan of hulp nodig heb. En het leuke is dat het nooit voor gedoe zorgt. Ik krijg hulp, of we zorgen samen voor een andere oplossing.

En dat is wat ik ook jou gun. Want ik weet dat ook jij alles met goede intenties doet. Nooit iets doet om bewust een ander te kwetsen. Dus wees mild voor jezelf en zorg je goed voor jezelf. Alleen dan kun je ook goed voor anderen zorgen.

En jij?
Stel jezelf eens de vraag van wie jij de erkenning nodig hebt.
En waarom is dat zo belangrijk voor je?

Is mijn verhaal herkenbaar voor jou en wil je weten hoe ook jij weer vrij en voluit kunt leven? Zodat ook jij voor de volle 100% gelooft en accepteert dat jij goed bent zoals je bent. Met alles d’r op en d’r aan!
Plan dan hier je afspraak met mij voor een GRATIS Inspiratiesessie.

Warme groet,
Ilia Diepbrink

Coach voor Rust, Energie en Werkplezier ✨

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

STERK naar je WERK draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches