In de war - STERK naar je WERK

In de war

Deel dit artikel

Deel op email
Deel op linkedin
Deel op facebook

Voor de een was het afgelopen jaar een *bleep*-jaar, voor de ander een zegen.
Wat voor ons allemaal hetzelfde was, is dat de dingen niet meer waren zoals ze altijd waren. In dit artikel laat ik je zien welke ‘lessons learned’ dit in-de-war-jaar ons bieden en wat ik daarvan meeneem naar 2021. 

Van Onrust Naar Rust
De onrust die ik voelde aan het begin van de Coronaperiode, herinner ik me nog goed. Niemand wist waarin we in beland waren. Hoe moest dat nu verder? De angst van niet weten hoe verder zou lopen, bracht het gekste in de mens naar boven. We kennen allemaal de voorbeelden nog 🙂 . We waren massaal in de war.

Mijn omkeer moment kwam toen een collega het woord ‘verduren’ gebruikte. ‘We hebben het met elkaar te verduren‘, zei ze letterlijk. Een woord dat zo goed past bij mijn levensmotto: ‘accepteer de storing en stap vervolgens in het hier en nu.’ Je hoeft niet alles op te lossen. Maak ruimte voor ongemak en wees dankbaar voor wat er wel is en wel kan.
Zoals ik iemand hoorde zeggen: ‘Ik ben eigenlijk heel blij met de lockdown. Nu ervaar ik de ruimte om aandacht te besteden aan de dingen die echt belangrijk zijn.’  Misschien herken jij dit gevoel ook bij jezelf? 

Van Angst Naar Liefde
Natuurlijk weet ik dat dit jaar voor veel mensen echt heel zwaar is.
De angst om je baan of onderneming te verliezen.
De angst en het verdriet om dierbaren te verliezen.
De angst om niet gezien of gehoord te worden.
Of misschien ben jij bang voor iets heel anders. 

Angst is het tegenovergestelde van liefde.
Wat jouw angst ook is, het komt voort uit verbondenheid. Op verschillende manieren zijn we verbonden met iedereen en alles om ons heen. Onderzoek of jouw angstgevoel iets van jou zelf is. Of is het iets van buiten jou, waar je verbonden mee bent.

Nu je dit weet, wat is dan jouw antwoord op de vraag: ‘Wat zou de Liefde zeggen over het in-de-war-jaar 2020?‘ 

Krachtbron
Twee ervaringen uit het afgelopen in-de-war-jaar neem ik mee naar 2021.
Als eerste dat het zinloos is, te piekeren over het ‘daar en toen’, of het ‘daar en dan’.
Mijn levensmotto staat recht overeind: ‘wees en leef heel bewust in het hier en nu’. 

Het tweede is de bevestiging dat Liefde de krachtbron is, waaruit we allemaal uit kunnen putten. Aan de ene kant is het juist de bron van je angst. En aan de andere kant zorgt die liefde ervoor dat je het ongemak kunt verduren. Zoals mijn man zegt: ‘Iel, we moeten het met z’n tweetjes doen, in deze gekke wereld van nu.’

En jij?
Wat zou bij jou de Liefde zeggen? En wat daarvan neem jij mee naar 2021?

Het afgelopen jaar was een jaar van creatieve manieren zoeken om met elkaar in verbinding te blijven.
Ik bedank je dat je met mij in verbinding was! Door het lezen van mijn artikelen en de reacties op mijn berichten op social media. Uit de reacties merk ik dat mijn artikelen voor de ene persoon troost bieden. Voor de ander herkenning door het gevoel dat je niet de enige bent die met jouw uitdagingen te maken heeft. En voor velen waren de tips zeer bruikbaar in hun dagelijkse praktijk.

Wat het ook voor jou is, mijn doel is jou te inspireren om te werken aan persoonlijke groei. Daarom blijf ik ook volgend jaar mijn expertise en waardevolle tips met je delen. En blijf ik je meenemen in de verhalen uit mijn praktijk, die natuurlijk ook over jou gaan. 

Ik wens je een rustig en liefdevol 2021! 

Warme groet,
Ilia Diepbrink

Mental Coach  ✨ voor Stress Omlaag en Werkplezier Omhoog! 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Hieronder kan je aangeven welke andere soorten cookies je wilt accepteren.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen
STERK naar je WERK draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches