'Ik vind het doodeng', zei ze... - STERK naar je WERK

‘Ik vind het doodeng’, zei ze…

Deel dit artikel

Deel op email
Deel op linkedin
Deel op facebook

‘Je stelt me alleen maar vragen, terwijl ik dacht dat jij me tips en adviezen zou geven. Dit gesprek gaat niet zoals ik had verwacht.’

Dit kreeg ik terug tijdens het kennismakingsgesprek met een vrouw die sinds kort een nieuwe functie heeft. De aanleiding om met een coach te werken was, in haar eigen woorden: ‘ik wil professioneler overkomen’. 

Welk probleem wil je oplossen
Zoals altijd, ging ik ook bij deze vrouw op zoek naar het diepere verlangen. Wat zit er echt achter deze veilige vraag hoe kom ik professioneler over?’  

Dat doe ik omdat ik nieuwsgierig ben naar het echte verhaal en wil onderzoeken of coaching de juiste oplossing is voor haar probleem. En dan het allerbelangrijkste: ben ík de juiste coach voor deze vrouw. Voelen we een klik, zijn we een goeie match? Want coaching van mij betekent je ‘all the way’ open stellen. Dat verwacht ik van jou en dat krijg je ook van mij. 

Gaandeweg in het gesprek merk ik dat de woorden ‘professioneler overkomen’, niet haar  eigen woorden zijn. Zij is zich het verhaal eigen gaan maken dat anderen haar vertellen. Ik vraag verder door. Welk probleem is er opgelost wanneer je professioneler overkomt? ‘Dan voel ik me zeker en vertrouw ik op mijn eigen handelen’, zegt ze. ‘Ik kan dan met aandacht naar anderen luisteren in plaats van maar blijven doorratelen en hopen dat ze niet doorhebben dat ik iets niet weet. En dan heb ik weer plezier in mijn werk, in plaats van bang zijn om afgewezen te worden.’  

Bikkels
Oké, nu komen we bij de kern van het probleem. Angst om te falen. Angst voor afwijzing. Onzekerheid. Zich altijd sterk blijven voordoen, om maar geen kwetsbaarheid te tonen. 

Dezelfde thema’s die ik tegenkom bij bijna alle vrouwen, die door mij gecoacht willen worden. Ze houden het doorbuffelen al een lange tijd vol, deze bikkels. Maar op een gegeven moment lijkt het wel alsof het elke dag zwaarder wordt om overeind te blijven.

Hoe zou het voor jou zijn om nu voluit voor jezelf te kiezen en te werken aan persoonlijke groei? Die leidt tot een duurzame transformatie, waardoor je weer rust ervaart, met plezier naar je werk gaat en nog energie over hebt voor leuke dingen in je vrije tijd. 

Doodeng
Aan het eind van ons gesprek, zei de dame dat ze het gesprek heel waardevol vond. Zulke vragen had nog nooit iemand haar gesteld. ‘Je hebt me in dit half uurtje al flink aan het denken gezet over mezelf‘. Ze beseft dat coaching van mij verder gaat dan een goed gesprek en een paar praktische tips. ‘Ik vind het doodeng, maar ik voel dat ik jouw aanpak nodig heb, om te kunnen groeien.’

Inmiddels zijn we gestart met het coachtraject en dat werpt nu al zijn vruchten af. De vrouw krijgt steeds meer zicht op haar ingesleten, vermoeiende gedragspatronen. En in haar dagelijkse leven merkt ze al verandering. 
Ze neemt rust om te luisteren naar anderen en geeft eerder aan dat ze iets niet weet. En dat geeft haar nu al meer rust.  Ik zie uit naar ons volgende gesprek.

I love my job! 

En jij?
Misschien heb jij iets van jezelf herkent in dit verhaal. Je ziet dat je niet de enige bent die teveel stress ervaart en te weinig werkplezier.

Pijnlijk, want het kan echt anders! Wil je weten hoe?

Plan dan een persoonlijk gesprek in. Samen verkennen we waar ‘m bij jou de schoen wringt en wat voor jou de beste oplossing is. Na dit gesprek weet je waar je nu staat en waar je kunt komen. Plus vier concrete volgende stappen om dat doel te bereiken.

Plan hier vrijblijvend je gratis gesprek in met Ilia 

Warme groet,

Ilia Diepbrink

Mental Coach voor Stress Omlaag en Werkplezier Omhoog!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Hieronder kan je aangeven welke andere soorten cookies je wilt accepteren.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen
STERK naar je WERK draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches