Apetrots en tegelijk super onzeker - STERK naar je WERK

Apetrots en tegelijk super onzeker

Deel dit artikel

Deel op email
Deel op linkedin
Deel op facebook

We lieten je maar aanmodderen omdat we je zielig vonden’ 
Ik hoor het hem nog zeggen, de opdrachtgever van mijn eerste opdracht als Projectleider. Niet iedereen weet dat ik naast Mental Coach ook Projectleider ben. Jaren geleden startte ik deze nieuwe carrière. Apetrots maar tegelijkertijd ook super onzeker hoe ik dat moest aanpakken. ‘Eerst maar zelf proberen voordat ik hulp ga vragen.’ En dat ging best goed. Dacht ik…  

Hard werken
In volle vaart ging ik met een nieuw team aan de slag en voordat ik het wist was ik mezelf verloren in de inhoud van het project. Ik wilde het zo graag goed doen en dacht dat te laten zien, door hard mee te werken met het team. Wat er gebeurde laat zich raden: een stuurloos team en ik, de projectleider, die me een slag in de rondte aan het werken was om de klus geklaard te krijgen. Dat kon natuurlijk niet lang goed gaan.

En toen was daar het  gesprek met mijn opdrachtgever.  We lieten je maar doormodderen, omdat we zagen dat je zo hard je best deed. En we vonden het zo zielig voor je. Maar we hebben een krachtige projectleider nodig en daar ben jij nog niet klaar voor.  We halen je van de opdracht af.’

Ik was niet goed genoeg
Baffff, als een mokerslag kwam deze mededeling. Ik was boos en begon verbaal om me heen te meppen. ‘Dat hadden jullie me wel eerder mogen zeggen. Jullie wisten toch dat ik geen ervaring had. Niemand heeft me geholpen.’ 
Achteraf was ik natuurlijk alleen maar bang en voelde me afgewezen. Ik had inderdaad geen idee wat eigenlijk de opdracht was. Ik durfde het niet te vragen en wilde ook niet laten merken dat ik het niet wist. Cross my fingers, en maar hopen dat ik goed genoeg was. 

Angsten en obstakels
Misschien is mijn verhaal ook wel dat van jou. Ik hoor het in elk geval vaak in mijn coachgesprekken en van collega’s in de projectwereld. 

En het maakt echt niet uit of je net begint of al vlieguren gemaakt hebt. Het zijn stuk voor stuk mensen met een hoog arbeidsethos. Nooit opgeven, alles uit de kast trekken en maar blijven doorbuffelen. Om maar te voldoen aan de verwachtingen, waarvan je denkt dat anderen van je hebben. 

Dankzij deze ervaring leerde ik veel van het projectvak én over mezelf. Wat mijn valkuilen zijn, waar mijn angsten liggen en wat mijn obstakels zijn om die te overwinnen. En het is me gelukt die angsten onder ogen te zien en ze te overwinnen! 

Uit de modder
Die eerste opdrachtgever spreek ik nog wel eens. We hebben ingezien dat wij destijds, alle twee steken hebben laten vallen. Nu kunnen we er om lachen en hebben er van geleerd.

Dankzij vlieguren en mijn coachopleiding kwam ik uit de modder. Ik sta al weer flink wat jaartjes stevig als een huis voor elke nieuwe project- of coachopdracht. Durf ik kritische vragen te stellen, waardoor ik snel tot de kern van het probleem kom, om samen aan de oplossing te werken. 

Zo komt het dat ik nu rust en ruimte ervaar, omdat ik vol zelfvertrouwen hulp en expertise inschakel, wanneer ik of het team dat nodig hebben. 

Warm bad
Dat gevoel van rust en ruimte gun ik jou ook! 
En precies daarom werk ik met Mastermind Groepen voor Projectprofessionals. 

Een warm bad met vakgenoten, waar je leert hoe je vastgeroeste patronen doorbreekt, onder mijn deskundige begeleiding.

De kracht van in het werken met een groep met gelijkgestemde vakgenoten, is dat deze Projectprofessionals met je meedenken en je kunt altijd op ze terug vallen. Je profiteert van de kennis en ervaringen van de groep!

Je neemt deel aan  4 Mastermind sessies door mij begeleid. 
We bespreken concrete casussen uit de groep, waardoor je leert hoe je de uitdagingen kunt overwinnen, waar je in je dagelijkse praktijk tegenaan loopt.
De kleine groep van maximaal acht deelnemers voelt als een ‘warm bad ‘van support, die zelfstandig verder kan gaan, na deze serie.  

Dit is het resultaat 

  • er ontstaat beweging om vastgeroeste patronen te doorbreken
  • je leert vanuit nieuw perspectief kijken naar werkgerelateerde problemen
  • je leert hoe je snel ervaring en praktische kennis uitwisselt
  • je zelfvertrouwen groeit en dat geeft weer energie
  • en dat alles draagt bij aan meer werkplezier, een ontspannen en professionele werkhouding!

Ben jij er ook helemaal klaar mee om alles in je eentje op te lossen? 
Dan is de Mastermind Groep interessant voor jou! 

Tot slot
Met dit artikel hoop ik je te inspireren jouw angsten onder ogen te zien en en tijdig om hulp te vragen. Want je hoeft echt niet alles in je eentje op te lossen. Blijf niet langer in je eentje spartelen, maar ontdek hoe ook jij effectief en ontspannen je projecten kunt leiden. 

Warme groet,

Ilia Diepbrink
Coach voor Projectprofessionals 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

STERK naar je WERK draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches